Intrebari si raspunsuri


Warning: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead in /home/spidromg/public_html/wp-content/plugins/wordpress-faq-manager/faq-manager.php on line 637

Warning: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead in /home/spidromg/public_html/wp-content/plugins/wordpress-faq-manager/faq-manager.php on line 638

Ce este sticla Low E?

Sticla Low E este sticla simpla, clara pe care este aplicata o pelicula metalica al carei rol este sa reflecte caldura inapoi spre sursa diminuand astfel pierderile de caldura prin sticla.

Ce este sticla Low E cu control solar?

Sticla Low E cu control solar este sticla clara, simpla pe care se aplica o pelicula metalica care are doua functii:
1. Reflecta caldura inapoi spre sursa diminuand astfel pierderile de caldura prin sticla.
2. Nu permite caldurii generate de razele soarelui sa intre prin sticla.
Spre deosebire de sticla Low E clasica, sticla Low E cu control solar protejeaza atat iarna cat si vara. Pentru mai multe informatii acest link.

Ce este tripanul? (Geamul termoizolant bicameral)

Geamul termoizolant bicameral sau tripanul este compus din trei panouri de sticla unite de doua distantiere spre deosebire de geamul termoizolant clasic (monocameralul) care este compus doar din doua panouri de sticla si un singur distantier. Cel mai mare avantaj al geamului termoizolant bicameral este ca datorita celui de-al treilea panou de sticla, se pot atinge niste valori ale coeficientului termic mult mai mici decat la geamul termoizolant monocameral.

Ce este sticla laminata (duplex)?

Sticla laminata sau duplexul este considerata o sticla de siguranta (safety glass) si este formata din doua sau mai multe bucati de sticla lipite intre ele de unul sau mai multe straturi de polivinil (PVB), astfel incat in caz de spargere, cioburile de sticla raman lipite de acest strat pentru a preveni ranirea celor din jur. Cel mai cunoscut exemplu de sticla duplex este parbrizul de la masina.

Ce este sticla securizata?

Sticla securizata este o sticla de siguranta (in anumite cazuri) care se obtine prin incalzirea sticlei simple la temperaturi de aproximativ 700°C si apoi prin racirea brusca a acesteia. Sticla securizata are urmatoarele propietati:

  • Este de aproape 5 ori mai rezistenta din punct de vedere mecanic decat sticla simpla de grosime similara.
  • Se sparge in cioburi mici fara margini ascutite prevenind astfel ranirea persoanelor din jur.

Cel mai cunoscut exemplu de sticla securizata este sticla folosita pentru geamuri si luneta la masini.

Am condens pe geam, trebuie inlocuit?

Condensul la nivelul geamului termoizolant poate aparea in trei moduri:

1. Condens la suprafata geamului termoizolant, la exteriorul camerei. Se intampla mai rar dar e un fenomen care nu poate fi prevenit si chiar este un semn al unei izolari foarte bune. Nu trebuie inlocuit geamul.

2. Condens la suprafata geamului termoizolant, in interiorul camerei. Sunt numerosi factori care pot cauza acest lucru. Temperatura aerului din camera, umiditatea din camera, o ventilatie proasta a camerei, etc. Nu trebuie inlocuit geamul.

3.Condens intre foile de sticla. Geam termoizolant defect, trebuie inlocuit.

Cum imi structurez geamul termoizolant in functie de dimensiune?

Din pacate, sunt mult mai multi factori care trebuie luati in considerare in afara de dimensiunea geamului cand trebuie sa decidem structura acestuia iar acesti factori difera la fiecare proiect in parte. Pentru o structurare cat mai corecta a geamului termoizolant, va rugam sa folositi acest calculator.

Cum montez geamurile colorate?

Geamurile colorate, in special cele inchise la culoare absorb caldura generata de soare. Din acest motiv, este total nerecomandat sa montam geamurile colorate in alta pozitie decat la exteriorul camerei unde au un rol benefic, cel de a opri caldura sa intre in camera. Daca se monteaza in mijlocul termopanului in cazul geamurilor bicamerale, exista un risc extrem de mare de soc termic (spargere). Daca se monteaza in interiorul camerei, va absorbi caldura si o va radia in incapere, crescand semnificativ temperatura.

Daca nu gasiti aici raspunsul la intrebarea cautata, va rugam sa ne contactati.