Spidrom Glass

Pereti Cortina: Ce Tip de Geamuri Termoizolante să Alegeți?

Peretii cortina, cunoscuti si sub denumirea de curtain walls, reprezinta o caracteristica arhitecturala moderna si eleganta in designul cladirilor. Cu toate acestea, atunci cand vine vorba de alegerea geamurilor termoizolante potrivite pentru astfel de structuri, exista numeroase aspecte de luat in considerare. In acest articol, vom explora diversele optiuni disponibile si vom oferi sfaturi pentru selectarea geamurilor termoizolante adecvate pentru peretii cortina.

De obicei, in procesul de proiectare al unei cladiri, arhitectul sau designerul trebuie sa specifice tipul de geamuri termoizolante care trebuie folosite pentru peretii cortina. Cu toate acestea, din diverse motive, acest lucru nu intotdeauna este clar sau corect specificat. In astfel de cazuri, este important sa ne raportam la reglementarile tehnice relevante pentru a face alegerea corecta.

Reglementarea tehnica C47-2022 elaborata de PPTT, publicata in Monitorul Oficial nr. 689 si Monitorul Oficial nr. 689 bis, ofera detalii specifice despre tipurile de geamuri necesare in diverse situatii. Cu toate acestea, pentru a simplifica procesul, iata o regula generala pe care o puteti utiliza ca punct de plecare:

1. Inaltimea de Montare a Geamului:

Daca vitrajul are baza la mai putin de 900 mm de la pardoseala, se recomanda utilizarea geamurilor securizate sau laminat, cu exceptia cazului in care nu exista risc de cadere in gol.

2. Risc de Cadere in Gol:

Daca exista un risc suplimentar de cadere in gol, alegerea corecta este doar geamul laminat. Acest tip de geam este compus din straturi multiple de sticla, cu o folie interioara care le mentine lipite in cazul unei spargeri. Astfel, geamul laminat ofera o rezistenta superioara si poate preveni riscul de cadere in gol.

3. Eficiența Energetica:

In proiectarea peretilor cortina, nu trebuie sa neglijati eficienta energetica. Geamurile termoizolante cu geamuri duble sau triple pot contribui semnificativ la reducerea pierderilor de energie si la economisirea costurilor de incalzire si racire a cladirii.

4. Consultati Specialistii:

In cazul in care aveti dubii sau situatii specifice, este intotdeauna recomandat sa consultati specialisti in inlocuirea geamurilor sau arhitecti cu experienta. Acestia va pot oferi sfaturi personalizate pentru a asigura ca alegeti geamurile potrivite pentru proiectul dumneavoastra.

In concluzie, alegerea geamurilor termoizolante potrivite pentru peretii cortina este un aspect crucial in proiectarea si constructia cladirii dumneavoastra. Reglementarile tehnice, cum ar fi C47-2022, ofera orientari importante, iar regula generala de mai sus poate servi drept ghid initial. Cu toate acestea, fiecare proiect este unic si poate avea cerinte specifice, motiv pentru care este important sa colaborati cu specialisti pentru a asigura confortul, siguranta si eficienta energetica a cladirii dumneavoastra. Alegeti cu intelepciune, iar peretii cortina vor deveni nu doar o caracteristica estetica, ci si o solutie functionala si durabila pentru cladirile dumneavoastra.